Гледат делото срещу братя Галеви във ВКС
Гледат делото срещу братя Галеви във ВКС / Дарик- Кюстендил, архив

Делото срещу "братя Галеви" за организиране и ръководене на престъпна група ще се глада днес пред Върховния касационен съд.

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на общо 12 години затвор. Софийският апелативен съд отмени оправдателните присъди на Окръжния съд в Кюстендил и присъди 7 години лишаване от свобода за Галев и 5 години за Христов. Те бяха признати за виновни за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и принуда. Съдът призна Пламен Галев за ръководител на престъпната група и освен по-тежката присъда разпореди, и конфискация на 1/3 от имуществото му.

За Ангел Христов магистратите отсъдиха конфискация на 1/4 от имуществото му. Променени са и присъдите на почти всички останали подсъдими. Апостол Чакалов-Тоци получава четири години затвор, вместо година и четири месеца, присъдени му от Кюстендилския окръжен съд. Георги Градевски беше осъден условно, на година и шест месеца, а Георги Блатски получи три години и шест месеца затвор, за нанасяне на средна телесна повреда. Владимир Ангелов- Стъклето ще трябва да лежи четири години. Апелативните съдии потвърдиха оправдателната присъда на последния подсъдим по делото- Красимир Оков.