Гимнастичките на Велбъжд- достойно на ДП
Гимнастичките на Велбъжд- достойно на ДП / Васил Шишков

Рекорден брой отбори и гимнастички участваха на Държавното първенство по художествена гимнастика за Девойки младша възраст, Девойки старша възраст и Жени- " Б" категория - индивидуални и ансамблови съчетания. Шампионатът бе и за Деца "А" кат.- индивидуални и ансамблови съчетания , както и за деца "Б" категория. Домакин бе Стара Загора.

Най-голям успех от "Велбъжд"- Кюстендил постигна Денислава Шишкова при девойките младша възраст. Тя направи силно впечатление с артистичната си и сигурна игра, и в конкуренция от 89 гимнастички се класира на 7- мо място в многобоя. На съчетание с топка, Денислава Шишкова е на 6- то място, а в отборното класиране, заедно с Калина Божилова са на 5- то място. Треньор на Денислава е Ася Петрова, а на Калина- треньор Валя Машова.

Това отборно класиране е отново пробив за кюстендилската художествена гимнастика на ДП и ни радва много, защото оставихме след нас всички софийски клубове, а пред нас са "Чар"- Варна, "Алегро"- Търговище, "Тракия" -Пловдив и "Грация"- Варна, коментират от ръководството на клуба.

При девойките старша възраст, Надя Страхилова се класира на 8- мо място на топка и заедно с Ралица Йорданова са на 7- мо място в отборното класиране, при оспорвана конкуренция на гимнастички от цялата страна. Треньор- Валя Машова.

В отборното класиране при жените, в състав- Мелани Кръстева, с тр. Габриела Бурназка и Йоанна Кадийска, с тр. Людмила Кадийска, "Велбъжд" е на 8- мо място.

Ансамбълът девойки младша възраст, с треньор Ася Петрова се класира на 10- то място в многобоя, но допуснаха грешки при 2-те изигравания на съчетанието и това им попречи да се класират по-напред, информират от клуба.

При останалите ансамбли- за деца "А" и "Б" категория, момичетата на "Велбъжд" направиха грешки и не успяха да влязат в осмицата.

В отборното класиране при децата до 10 години, "Велбъжд" в състав- Вая Драганова и Кристина Гоцева е на 12- то място, от 30 клуба участници. Треньор- Валя Машова.

В индивидуалното състезание участваха 91 гимнастички и на кюстендилските момичета не достигна малко да влязат в осмицата, въпреки че дадоха всичко от себе си. Това е първо участие на тези деца на държавно първенство, а и останалите гимнастички са с 1 година по-големи от тях, коментираха от треньорският щаб.

Текат последни приготовления за 32- рия Международен турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято 2012", който ще се проведе на 7- ми юли, в зала "Осогово".