Германея елиминира Велбъжд от турнира за Купата на АФЛ
Германея елиминира Велбъжд от турнира за Купата на АФЛ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Отборът на "Германея"- Сапарева баня ще представлява Кюстендилска област в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, след като елиминира и "Велбъжд". В двубой завършил преди минути, "Германея" победи кюстендилския си съперник с 2:0. Точен през първото полувреме беше Робертин Атанасов, а през второто Светослав Сакаджийски, който завърши хубава атака и асистенция на Боби Кралев.
Вратарят на "Велбъжд" в този мач Радослав Димитров спаси дузпа бита от Сакаджийски през първата част, като хвана ъгъла, в който нападателя отправи топката.
"Това са полезни мачове. Добро решение на БФС, защото така имат шанс за изява повече футболисти. Особено през второто полувреме се получи хубав двубой", каза за Дарик старши треньорът на "Германея" Борис Кръстев.
Картотекираният през тази седмица във "Велбъжд" централен нападател Фидел Куаме създаде най- опасните положения пред вратата на домакините. На него се разчита да увеличи головата мощ на отбора. След пристигането от Германия на жълтата карта на Идрис Ба и халфът ще бъде картотекиран да подсили състава на "Велбъжд". Кюстендилци гостуват в неделя на "Перун" в Симитли, а "Германея" е гост на "Струмска слава" в Радомир в мачове от ЮЗ "В" група.