Генерали от България, Сърбия, Македония и Албания сключиха меморандум в Кюстендил
Генерали от България, Сърбия, Македония и Албания сключиха меморандум в Кюстендил / Иво Кирилов,Дарик

4 резервистки организации от България, Сърбия, Македония и Албания подписаха  меморандум за опазване мира и сигурността на Балканите. Това стана в залата на община Кюстендил. В двудневния семинар ще участват офицери от 4- те Балкански страни. Организатори на първата подобна среща е Областният съвет на СОСЗР-Кюстендил.

На срещата присъстваха и областният управител Владислав Стойков, както и кметът на Кюстендил Петър Паунов. Те получиха и сертификати за участието си.

"Приятно ми е да ви приветствам на българска земя, тук в Кюстендил една от съкровищниците на България. Вие сте на една братска територия. Радвам се, че се осъществи тази среща. Ние трябва да предаваме на следващите поколения, това което сме научили",заяви при откриването председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса ген. Стоян Топалов.

"Много се радвам, че се реализира тази среща и че първата е тук в Кюстендил. Надявам се, че ще се включат и други резервистки организации от Балканите. Пожелавам на добър час на тази организация", каза Владислав Стойков.

"Добре дошли в Кюстендил. Вие сте хората, които са възпитавали нашето поколение на дисциплина и обич. Вие и в момента сте ядрото, към което можем да се обърнем за съдействие при възникване на пожари,земетресения и наводнения. Заради вас ги има Балканите", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.