Емил  Венев: ДПС доказа, че е най- българската партия. Контролираният вот е при ГЕРБ
Емил Венев: ДПС доказа, че е най- българската партия. Контролираният вот е при ГЕРБ / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

ДПС постигна най- силния си изборен резултат в Кюстендилска област на изборите за ЕП. С №29 в бюлетината са гласували 1 695 жители на областта или 4, 1%, което отрежда на листата 5- ти по сила резултат.
"Не мога да кажа, че не съм доволен, доволен съм от нашите структури и хората, които работеха. За съжаление не съм доволен от резултата, но? Винаги има разминавания, убеден съм, че на следващи избори ще постигнем по- сериозен резултат. Аз не мога да си обясня, защо много хора говорят, че ДПС е етническа партия?! Ако говорим за етническа партия- ГЕРБ и Атака са такива, защото там членуват и работят 99% етнически българи. ДПС доказа, че е най- българската партия, работейки за всички етноси в страната.
За мен е изненада резултата на ГЕРБ и ако се говори за контролиран вот, мисля, че техния беше такъв- под строй, по полицейски", каза пред Дарик- Кюстендил областният председател на ДПС Емил Венев.
Той коментира и резултата на БСП в областта така: "Независимо от амбициите на Манолова, една партия участвайки в управлението носи много минуси. Тука трябва да говорим за нещо обещано и неизпълнено. Ние като техен партньор в управлението, каквото сме обещали, на 90% сме го изпълнили. Бареков не ме изненада, защото още в нашите глави витае надеждата в месията. Веднъж беше Царя, веднъж Бате Бойко, сега е Бареков".
Като един от "родителите" на СДС в региона, Емил Венев допълни, че го боли като гледа какво се случва в дясното пространство. "То не можа да намери своя истински облик и лидер", заключи лидерът на ДПС- Кюстендил.