Девойките младша възраст на Велбъжд отстъпиха на Пирин- Разлог, но продължават напред
Девойките младша възраст на Велбъжд отстъпиха на Пирин- Разлог, но продължават напред / Влади Владимиров

Волейболистките на "Велбъжд"- девойки младша възраст допуснаха загуба, но се класираха за зоновия турнир, който е последна стъпка преди квота за републиканските финали. Кюстендилки започнаха силно мача си срещу основния си съперник "Пирин"- Разлог, но допуснаха изравняване на играта, като все пак спечелиха с 26:24 точки.

След отпускане и детински грешки, "Велбъжд" отстъпи във втората част с 18:25, а в решаващия тайбрек, нервите на девойките от Разлог бяха по- здрави  и те го спечелиха с 13:15 точки.

"В понеделник ще имаме сериозен разговор с момичетата. Ще работим и за отстраняване на допуснатите грешки, но трябва да се мобилизираме и да се класираме за финалите", каза пред Дарик треньорът Йорданка Василева.

Съставът на "Велбъжд": Цветомира Симеонова, Кристияна Генова, Зорница Димитрова, Беатрис Стойнева, Александрина Иванова, Яна Керелезова, Михаела Михайлова, Адриана Радева, Моника Кръстева, Ванеса Иванова, Мадлен Рашева,  Джоана Янчева и Сиянна Кирилова.

Отборът на "Етрополе" не се яви на турнира и така "Пирин" и "Велбъжд" се класираха за зоновия турнир.

Допълнителна квалификация ще има за други три тима- "Марек", "Миньор"- Перник и "Ботев"- Ихтиман, които също си дадоха среща в зала "Осогово".