Денонощна аптека отвори врати в Кюстендил
Денонощна аптека отвори врати в Кюстендил / Влади Владимиров

В Кюстендил от днес работи денонощна аптека. Тя се казва "Ден и нощ" и е на партера на поликлиниката. Гости на откриването бяха кметът Петър Паунов, председателят на ОС Васил Иванов, председателят на Комисията по здравеопазване към местния парламент д- р Лилия Чингарска, представители на РЗОК, лекари, фармацевти и приятели. Водосвет отслужи архиерейският наместник, отец Венцислав Шияков.

Денонощна аптека отвори врати в Кюстендил
netinfo

"Не може европейски град без денонощна аптека. Мина изключително дълъг период от време, с много нездравословна съпротива, но убеден съм аптеката е придобивка за всички кюстендилци. Собствениците 1 година плащаха наем, без да ползват помещението", коментира кметът Петър Паунов. Той припомни, че още преди 2 години е водил разговори с представителите на фармацевтичния съюз в града за откриването на денонощна аптека, като дори им е предлагал общината да осигури заплатата на един от работещите в нея, но не се е стигнало до решение.

"Аптека "Ден и нощ" ще работи от 1- ви август и със здравната каса. Предлагаме отстъпки до 25%, като ще доставяме медикаменти и по заявка. Нашето мото е- "Аптека за хора, които искат да живеят здрави дълго време", каза управителят Илиян Александров.

Денонощна аптека отвори врати в Кюстендил
netinfo