Деца от ОДК-Кюстендил с награди от национален конкурс
Деца от ОДК-Кюстендил с награди от национален конкурс / netinfo

Децата от школата по изобразително изкуство в ОДК-Кюстендил, с ръководител Любка Радкова и клуб "Съхрани българското", с ръководител Катя Борисова спечелиха четири втори места с изработените от тях обредни кукли на национален конкурс. Наградените деца са Ивона Велинова, Диана Димитрова, Валерия Гоцева и Елина Иванова. Специална награда за цялостно представяне получи школата по изобразително изкуство с ръководител Любка Радкова.
  
Награждаването на победителите в VІІ Национален ученически конкурс "Куклата в българската традиционна култура" бе в Националния исторически музей- София. Конкурсът се организира от Националното етнопедагогическо сдружение "Проф. д-р Иван Шишманов", с председател г-жа Лозинка Йорданова и под патронажа на Министерството на културата на Република България.

”Успехът на нашите деца е ценен, защото е постигнат в невероятна конкуренция, с участници от специализираните школи и училища от цялата страна”, коментира директорът на Обединен детски комплекс в Кюстендил Радка Демирева.

Деца от ОДК-Кюстендил с награди от национален конкурс
netinfo