ДДД, новият Общ устройствен план и маломерни паралелки са теми на сесията на ОС- Кюстендил
ДДД, новият Общ устройствен план и маломерни паралелки са теми на сесията на ОС- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Общински съвет- Кюстендил ще разгледа на предстоящото си днес заседание докладни за откриване на процедура за приватизация на общинската фирма "ДДД", за съществуването на маломерни паралелки в 3 училища, за приемане на новия Общ устройствен план на Кюстендил. Заседанието ще се проведе в конферентната зала на парк хотел "Кюстендил", от 14 ч., защото заседателната зала в общината е преотстъпена за нуждите на РИК.
Дневният ред включва 15 докладни записки, но се очакват и няколко извънредни, като едната от тях е за определяне на представител на община Кюстендил в насроченото извънредно заседание на Асоциацията по ВиК- Кюстендил, на 20 октомври.
Общинска фирма "Дезинсекция, дезинфекция и дератизация" е с 100% общинско участие. Планира се нейната приватизация.
"Става дума за първите подготвителни действия, ако Общинският съвет приеме едно такова решение. Първо ще се направи правен анализ и оценка на активите", коментира председателят на ОС Михаела Крумова.
Съществуването на маломерни паралелки в 3 училища ще гласуват още съветниците- във Второ ОУ, Пето ОУ и ПГ по селско стопанство.