/ Маргарита Петрова
Д-р Първан Дангов инициира кампания "Да си подредим дома“ в Дупница, с цел проблемите на общината да бъдат извадени на светло.

„Време е в Дупница да стане светло, в общината да стане светло, защото в душите на много хора е тъмно и е тъмно, защото в Дупница властват крадливи политици в лицето на кмета Методи Чимев, зам.- кметовете Красимир Георгиев и Крум Милев, председателя на ОбС Емил Гущеров, в лицето на Ивайло Константинов“, заяви д-р Първан Дангов, ветеринарен лекар, бивш кмет и бивш общински съветник.

„Тези хора всеки ден ограбват хората от Дупница, ограбват нашите надежди, ограбват надеждите на децата ни, ограбват всичко онова, до което могат да се докопат“, заяви Дангов.

На пресконференция той обяви, че започва кампания „Да си подредим дома“ и смята да я реализира с болшинството хора, на които им пука.
Според Дангов, ако Бойко Борисов знае какво се случва в Дупница цитирам „ще ги измете“.

„Има нужда да си подредим дома“, каза Дангов и направи аналогия с работата си като ветеринар посочвайки, че са съставени 10 акта въпреки общинското ръководство на Дупница. 

Дангов обясни, че въпреки даденото предписание на община Дупница още през август миналата година за обособяване на животновъден обект, където да се събират безнадзорно пуснатите животни такъв все още не е изграден.

Дангов очаква след тази пресконференция да има дела за обида и клевета, но както сам се изрази- “свикнал да ги печели”.

Той постави няколко отворени въпроса:

„Вярно ли е, че общински съветник и бивш кмет дължи на ВиК 700 лв.?“, като по късно по време на пресконференцията уточни, че визира д-р Пламен Соколов.
„Вярно ли е, че в ОбС представените лекари работят срещу интересите на общинската болница?“
„Вярно ли е, че лекарското съсловие и съветника Костадин Костадинов политически и икономически се обичат?“ и заяви цитирам, че смята Костадинов за „политически лицемер“.
„Вярно ли е, че същия със своите действия уволнява и назначава в общинската болница?“
“Вярно ли е, че Ивайло Константинов и Емил Гущеров имат частни интереси от терена на общинската болница и КЕЧ-а?“
„Не е ли време да подредим дома, да изметем боклука и в Дупница да стане светло“, пита Дангов и допълни, че всичко му напомня за едно определение- „частен общински съвет“.


Нямам право да мълча, считам себе си за неизразходван политик. Има какво да се направи“, заяви той и допълни, че не е бягал от отговорност.

По отношение на БСП Дангов заяви, че не знае „моята партия“ управляваща ли е или опозиция. „БСП отсъства, БСП като политика в Дупница отсъства“, смята бившият кмет.

Засега той не коментира слуховете, че ще се кандидатира за кмет на местните избори следващата година. Всеки един от споменатите в публикацията има право на отговор.
Дарик- Кюстендил