Чаша вино за утрешните мъртви кучета
Чаша вино за утрешните мъртви кучета / netinfo

    Тази вечер може да натопите краката си в топла вода с морска сол понеже днес беше много студено. Два пъти по-студено беше около кучкарника в село Радловци над Кюстендил. Когато човек пътува насам му се струва, че част от нещата, които са излишни на града ги довеждаме тук, от което например местните малко ни се сърдят. Най-малкото защото имотите там не поскъпват така динамично, както е в Кюстендил и другите села.

    Но тук е доста студено и ако някой се въздържа от пазар може и да е заради вятъра, вятър който като достигне до ушите ти се завихря някъде в средата на мозъка. Направо си е кучешки студ.

    От вторник /23 септември/, ако имате добра фотографска памет трябва да отброите 50 кучета по-малко в Кюстендил. Те ще идват в кучкарника, кастрират ги и ги вместват по пет в една клетка / общо 10 клетки/, ако са зли ще ги евтаназират. Ние предполагаме, че критерият за агресивност, поне в началото, ще бъде занижен в полза на жителите на Кюстендил. С което бързо да се разредят кучешките популации в града.

    Има опция купуване на куче - кастрирано, обезпаразитено, здраво и за него ветеринарите ще ви гарантират, че не е злонравно.

    Кучкарникът е на нелошо място, на хълм, с добра гледка / с изключение на сметището от юг/, и есента тук се е афиширала  в симпатични жълти ливади. Сградата отдалеч прилича на наркокомуна - жълта, едноетажна, с алуминиева дограма, засега стерилна чистота, и съдържание, което малко ни тежи.

    Ако имате куче, което вече не ви допада, сигурно един ден ще си намери четирима съседи в една от клетките. Докато чакахме автобуса да ни върне в града забелязахме куче което обикаляше наоколо - много лош избор за разходка.

      Ако обичате или не обичате бездомните кучета пийнете по една чаша червено вино - и ние така направихме на коктейла по откриването. Време е да се прибираме спокойно, без да ни лаят или да си оставят следите от зъби по краката ни.