България на гражданите: Борисов се държи като застаряваща актриса
България на гражданите: Борисов се държи като застаряваща актриса / Влади Владимиров

Партия „България на гражданите" ще се бори за това да има депутат в следващия парламент от Кюстендилска област. Водачът на листата ще бъде определен в последния момент, като кандидатите трябва да докажат, че могат да работят в екип.

„На никой не му  е обещано мястото, заради хубавите му очи. Политическата ситуация е следната,  ГЕРБ губят обществена подкрепа и правят отчаян опит да докажат, че протестите са срещу друг, а не срещу тях. Видя се, че не са непобедими. Те ще се борят за по един човек от листа, и то от листи по- дълги от кюстендилската. Големият проблем пред БСП е, че залитат  към левия популизъм. Те имат лимит, за последните 19 години не са имали повече от 1,1 млн. гласа", отговори на въпрос на Дарик организационният секретар на „България на гражданите" Калин Томов. Той заедно със Сергей Петков - член на Националния съвет се срещнаха с общинските ръководства на партията в Кюстендилска област. Основната тема бе, как да се опазят от манипулации изборните резултати.

Според Сергей Петков, бъдещето служебно правителство ще има две важни задачи. Първо- максимално прозрачни избори и второ- през тези 2- 3 месеца, България да не влезе във финансов колапс.

„Всеки човек вече е политик, медия. Хладилникът изяде телевизора, но интернет ще им приседне. Отговорността носи президента Плевнелиев, трябват независими експерти. Има вече категория: работещи- бедни.  Бюджетът е издънен", коментира Сергей Петков. Той определи поведението на премиера, в оставка Бойко Борисов, след като върна мандата на президента като на „ Желанието на една  застаряваща актриса да се хареса, но вече никой не иска да я чуе".

Калин Томов допълни, че Бойко Борисов никога не е довършвал мандат, защото бяга от отговорност.