Братя Галеви с 8 служебни адвокати бранят имущество за над 4 млн. лв.
Братя Галеви с 8 служебни адвокати бранят имущество за над 4 млн. лв. / Дарик- Кюстендил, архив

Делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, ще се гледа днес в Окръжен съд- Кюстендил. Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189, като от всяко от двете лица се претендира приблизително половината от посочената сума.

Имуществото, което подлежи на конфискация, включва: девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка; дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов. В други две офшорни компании (регистрирани на Сейшелските острови) двамата са управители и представители на клоновете регистрирани в България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски вирджински острови; недвижими имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, които включват и имение с площ 10 663 дка. Подлежи на конфискация и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.
Осемте служебни защитници на "Братя Галеви" и техните съпруги внесоха обща искова молба пред Кюстендилския окръжен съд, с която посочват, че придобитото имущество не съвпада с периода на действие на организираната престъпна група, за която те бяха осъдени миналата година на последна инстанция.
По делото се проведе първо съдебно заседание на 06.02.2013 г., в което не се даде ход, поради искане от служебните защитници на ответниците за удължаване срока за писмен отговор по чл.131 от ГПК.