Атака  Дупница срещу наредбата за обществен ред
Атака Дупница срещу наредбата за обществен ред / netinfo

   "Наредба за въвеждане на военно положение в община Дупница" - така двамата съветници от ПП "Атака" Дупница, Методи Стойнев и Милен Попов, описаха наребдата за обществения ред и опзаване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на община Дупница. Това обявиха  по време на редовната си пресконференция, преди заседанията на местния парламент.Общинските съветници в Дупница се събират утре в 10 часа.
Двамата съветници от "Атака" коментираха по най-непонятните за тях точки в наредбата. "Защо задължения на общината да се вменяват на гражданите"-попитаха те визирайки чл.3: през зимния сеозон гражданите да почистват тротоари, алеи и др., като те са общинска собственост. В чл.4 се казва, че председателите на УС на етажна собственост са длъжни да заключват  входната врата след 22 часа. Нарушителите се санкционират с 20 до 150 лв. Това си е решение на живеещите в блока, не може общината да ги задължава.  "Общината си превишава правомощията и изземва функциите на други контролни органи" категорични са двамата съветници. Като пример те посочиха точка според която в радиус от 200 м. от болница или училища не може да се продават алкохол и цигари. "Да но има Закон за здарвето, а от 2005 г. в него се казва, че се забранява само вътре в болничното или учебно заведение" обясни М.Попов.

 
    При установяване на нарушения гражданите се задължават да удостоверят самоличността си чрез предствяне на документ за самоличност пред актосъставителя, при отказ глобата е от 50 до 100 лв. Това съветниците от Атака също не могат да си обяснят. "Първо има строго определени органи и институции ,които могат  да изискат документ за самоличност и второ - дори РПУ глобява за забравена лична карта  до 50 лв. Затова утре ще гласуваме против тази наредба и ако се наложи ще я обжалваме" баха категорични двамата от Атака.