Аржентинки на Кюстендилско лято. Велбъжд подкрепя Мария Гигова
Аржентинки на Кюстендилско лято. Велбъжд подкрепя Мария Гигова / netinfo

Гимнастички от поне 7 държави се очакват на 29- тия международен турнир по художествена гимнастика "Кюстендилско лято". Той ще се проведе на 4 юли. Поканени са отбори от Белгия, Австрия, Бразилия, Чили, Турция, Германия и за първи път от Аржентина. Тази година ще се включат и повече български клубове.

"Надяваме се на помоща на кмета Паунов за да ремонтираме и осжежим коридорите, съблекалните и санитарните възли до залата. Внесла съм докладна в общината", каза за Дарик президентът на кюстендилския клуб "Велбъжд" Блага Шишкова. Тя ще бъде и делегат от името на клуба на предстоящото общо събрание на федерацията по художествена гимнастика.

"Ние подкрепяме Мария Гигова за нов мандат", допълни Шишкова. Треньорката Валя Машова, която се завърна от Белгия ще бъде член на Съдийската конференция.

На 25 април ще се проведе традиционното вече общинско първенство по художествена гимнастика. В него ще участват всички състезателки от клуб "Велбъжд". За всички деца са предвидени грамоти и медали за победителките.