Арт акция на Светлин Русев и Минчо Минчев привличат внимание към тъмната част на галерията
Арт акция на Светлин Русев и Минчо Минчев привличат внимание към тъмната част на галерията / Дима Кирилова

Художникът Светлин Русев и световно известният музикант Минчо Минчев ще участват в арт акция в Кюстендил. В новата и вече рушаща се част на галерията в Кюстендил ще бъдат подредени платна на Светлин Русев, а концерт ще изнесе Минчо Минчев.

"Идеята за това е на Светлин Русев. Тя се роди преди 24 май, когато той гостуваше в Кюстендил.Тогава разгледа незастроената  част на галерията и поиска да помогне. Арт акцията ще продължи 2 дни. Няма условия за повече, защото в незастроената част при дъжд картините ще се съсипят. Целта е да привлечем вниманието на институциите в България, за да може да се завърши тази част на галерията", заяви директорът Михаил Калдаръмов.

Откриването е на 16 юни от 18.00 часа. На поканата има черно- бели снимки на недовършената част от галерията и текст послание- "Това не е изложба! Това не е арт акция! Това не може да бъде! Вик от бездната на нашите илюзии........."

Кметът Петър Паунов не бе информиран за тази арт акция и начина, по който се прави.

"Търсим финансиране за галерията, необходими са 6 млн. лв., по европейските проекти или със собствени средства, но това не е нещо, което може да се осигури със замах. Това не може да бъде скрито и никои от нас не го крие", коментира кметът на Кюстендил.