Арестуваха косовари, преминали незаконно границата и предложили подкуп на гранични полицаи
Арестуваха косовари, преминали незаконно границата и предложили подкуп на гранични полицаи / netinfo

Четирима мъже, които казват, че са от Косово са влезли незаконно в страната през Македония. Гранични полицаи са ги задържали при проверка на лек автомобил, в граничното село до Кюстендил- Каменичка Скакавица. Мъжете, които са на възраст между 20- 24 години не са представили документ за самоличност. Предполага се, че са влезли в България на зелена граница, избягвайки ГКПП- Гюешево и по- късно са се качили на автомобил, преминал законно границата, управляван също от жител на Република Косово.
Шофьорът е предложил подкуп на граничните полицаи, които са спрели автомобила за проверка, за да не проверяват пътниците, потвърди пред Дарик наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Бойко Калфин. Водачът на автомобила е задържан за 72 ч., като от прокуратурата ще поискат постоянното му задържане под стража.
Наблюдаващият случая прокурор от Районна прокуратура- Кюстендил, Албена Разсолкова каза за Дарик, че също ще поиска утре постоянна мярка "задържане под стража" за останалите 4- ма косовари, за влизане в България без разрешение и не на определените за целта места.
По неофициална информация, разследващите проверяват, дали задържаните граждани на Косово са свързани с групировката Ислямска държава.