70 години в Кюстендил
70 години в Кюстендил / Влади Владимиров
 70-годишнината на спорта- волейбол в Кюстендил бе отбелязана в спортната зала на стадион “Осогово”. Главният треньор на “Велбъжд”, Емил Стоянов- Чемата разказа за историята на волейбола в Кюстендил и успехите му през годините, в мъжкото и женско направления. Почетена бе паметта на деятелите дали много на спорта. Изигран бе приятелски, контролен мач между девойките старша и младша възраст на “Марек” и “Велбъжд”.

70 години волейбол в Кюстендил
netinfo

Гости на годишнината бяха някои от най- изявените треньори състезатели на “Велбъжд”.

70 години волейбол в Кюстендил
netinfo


За 17-ти път се провежда кампанията „Движи се и победи-есен“

“Какво беше, какво е сега? Къде бяхме ние, в сгурта и прахта, къде са сега децата? Тук имаше и мъжки и женски отбор, в Марек нямаше почти нищо, сега Марек има мъжки отбор от републиканска класа и това е  благодарение на спонсорите, а ние нямаме. Има един Емил Стоянов, който сам се мъчи и колкото може прави. Въпреки всичко, гледам сега децата и има много качествени състезатели, и мисля, че не сме загубили живеца. На сегашните млади хора, които са родители мога да кажа- спорта ни учи с чест да печелим, спорта ни учи с чест да губим, спорта ни учи на всичко, учи ни на живот! Тук трябва да доведат децата, за ръчичка, а не да ги спират”, каза пред Дарик един от треньорите дали много на спорта волейбол в Кюстендил Захари Първанов.

70 години волейбол в Кюстендил
netinfo
 

“Хубави са ми спомените, защото бяхме млади тогава. Много давахме от нас, играехме с жар. Идеята бе да има развитие на този спорт в града ни, започнал от 1947 г. с Иван Шахов, бивш национал и треньор, и по стечение на обстоятелствата преместен да учи в Кюстендил. От 1959 г. съм в града, дойдох от Луковит, това ми бе живота на мен- спорта, завърших НСА, започнах с учителството и отборите ни бяха сред най- добрите на националните ученически игри”, каза пред Дарик Иван Генов.
 
Дарик- Кюстендил