2 училища са с намалени часове. Само 1 не може да работи без газ
2 училища са с намалени часове. Само 1 не може да работи без газ / netinfo

"Всички училища в областта работят и няма ученици във ваканция. На всеки час събираме информация за обстановката и учебния процес", каза пред Дарик началникът на инспектората Радостина Новакова. Всички училища в Кюстендил имат при нужда готовност да преминат от газ на друго гориво, с изключение на Професионалната гимназия по лека промишленост.

"Там нямат резервоар и възможност да използват нафта. Затова при проблем с газа, учениците ще бъдат преместени в 6- то ОУ, където ще учат втора смяна", поясни Новакова.

В 1- во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Кюстендил часовете за първа смяна днес са намалени на по 25 минути."Решението бе взето вчера, когато все още нямаше потвърждение от "Велбъждгаз", че днес ще имаме гориво", поясни за Дарик директорът Детелина Ризова. Тя потвърди, че по- студен е само 4  етаж на училището, но учебния процес върви нормално.

Часовете в дупнишкото СОУ "П. Хилендарски" от днес до 12 януари ще бъдат намалени с по 10 минути. Причината е студеното време навън и проблеми с парната инсталация, информират от Регионалният инспекторат по образованието.