Злато поле чества Спасовден с изложба и концерт
Злато поле чества Спасовден с изложба и концерт / DarikNews, архив

Регионален празник "Да запазим идентичността на българина и природата за утрешния ден" организират от 17 ч. днес в село Злато поле кметството там, читалището му „Просвета-1921” и община Димитровград, съобщават от администрацията й. Празникът се провежда на Спасовден, когато е и традиционният събор на селото

50 деца от почти всички училища в общината се включиха тази година в традиционния конкурс за рисунки, фотоси, есета и стихове "Природата това сме ние. Да я съхраним!". Днес ще бъдат обявени победителите, за които са предвидени дипломи и награди, а в парка пред читалището ще бъде експонирана изложба.

Програмата ще продължи със своеобразен концерт под мотото "Да запазим идентичността на българина чрез автентичния фолклор". В него ще се включат групата за автентичен фолклор и детската вокална група "Затополче" към читалището-домакин, хор за народни песни към читалище "Нов път-2011", село Добрич и танцов състав при ЕГ "Д-р Иван Богоров"- Димитровград. Концертът ще завърши с песните на секретаря на златополското читалище Тенчо Златков и гост-изпълнителя Петър Георгиев.