Златен извор събира за 13-ти път над 300 деца в Димитровград
Златен извор събира за 13-ти път над 300 деца в Димитровград / DarikNews, архив
"Златен извор" събира над 300 деца в Димитровград
64554
"Златен извор" събира над 300 деца в Димитровград
  • "Златен извор" събира над 300 деца в Димитровград

Димитровград днес е домакин на 13-тото издание на националния фестивал за нова авторска песен на фолклорна основа „Златен извор”. Около 300 деца от 16 населени места в страната участват в конкурсната програма, която стартира от 9 ч. в общинския драматичен театър „Апостол Карамитев”. Председател на журито е композиторът Петър Льондев. В състава му традиционно е и Хайгашод Агасян.

3 са възрастовите групи- до 9 г., до 14 г. и до 18 г., в които ще бъдат раздадени награди за певчески формации и индивидуални изпълнители. Призове за нова авторска песен на фолклорна основа и за аранжимент предвижда още регламентът на фестивала. Тази година той ще бъде наблюдаван от комисия на образователното министерство, която да прецени дали от следващата година конкурсът да бъде включен към тези, за които победителите могат да получат държавни стипендии, информира директорът на детския и младежки център в Димитровград Христина Ташева. Центърът и община Димитровград са организатори на „Златен извор`2013”, който се осъществява с подкрепата и на спонсори.

В 18.30 ч. днес, отново в салона на ОДТ „Апостол Карамитев” ще бъдат обявени победителите в отделните категории и възрастови групи, на които ще бъдат връчени и награди, съобщи още Христина Ташева. Чуйте я с още информация в приложения файл.