Задържаха мъж за разпространение на амфетамин за 217 050 лв. в Хасковско, съобщиха от прокуратурата.

На 27 юни в района на село Клокотница униформени са подали сигнал за спиране на водач, като той е ускорил движението в опит да се избегне проверката. Автомобилът е бил последван от органите на реда, които са видели как мъж, седящ на предна седалка, изхвърля през прозореца на колата чанта.

След гонка от Хасково до Ст. Загора: Хванаха двама мъже и жена с 9 кг хероин (СНИМКИ)

Проверка установила, че в нея се съдържат 9 пакета хероин. Назначена и изготвена е била химическа експертиза, според чието заключение високорисковото наркотично вещество, открито в деветте пакета, е амфетамин.

МВР

С помощта на служители от ОД на МВР-Стара Загора 36-годишният водач е бил задържан, а впоследствие след издирване на 28 юни са били установени и неговите спътници - на 30 и 35 години.

МВР

В хода на разследването са извършени множество следствени и процесуално-следствени действия, като събраните към настоящия момент доказателства налагат извод за съпричастност към инкриминираното деяние на само един от тях, който се е возил в колата.

МВР

На 29 юни 30-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни в землището на Хасково е държал амфетамин, с тегло 7235 грама на стойност 217 050 лева.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.