Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в Деня на тракийската памет
Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в Деня на тракийската памет / Darik News

Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в националното поклонение Ден на тракийската памет в Мемориалния комплекс край Маджарово, което е под нейния патронаж. Организатори са Съюзът на тракийските дружества в България и община Маджарово.

Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в Деня на тракийската памет
netinfo

Вицепрезидентът присъства и на заупокойна молитва пред Пантеона на загиналите тракийци, където произнесе слово и  поднесе цветя пред паметниците на воеводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко войвода. Политиците трябва добре да научат уроците на историята, да ги помнят и уважават, защото България е една, а техните политически интереси са много, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в речта си. Партийното лидерство не е равно на национално лидерство. Нека да си пожелаем и да ги предизвикваме всеки ден да покажат, че каузата България и общото, както ни е завещал и Левски, са по-ценни, отколкото личното, призова тя.

Вицепрезидентът Маргарита Попова участва в Деня на тракийската памет
netinfo

 

На поклонението днес присъстваха председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, народни представители от хасковския избирателен район, както и дейци на тракийските дружества от страната. Програмата продължава на централния площад в град Маджарово с концерт на тракийски художествени състави и изпълнители, Петя Буюклиева, ансамбъл „Китна Тракия”, трио „Рокива” и ще приключи с тържествена заря тази вечер.