Салим Салим
Салим Салим / СКБ, Димитровград, Архив
Треньорът Салим Салим: Работя за каузата и не чакам признателност
94125
Треньорът Салим Салим: Работя за каузата и не чакам признателност
  • Треньорът Салим Салим: Работя за каузата и не чакам признателност
Подготовка за световното първенство по борба за юноши и девойки, което ще се проведе от 1 до 6 август във Финландия, започна димитровградският клуб веднага след европейското, на което Микяй Наим завоюва сребърен медал. За възпитаникът на НСА и състезател на СКБ „Димитровград“ месец юли няма да е ваканционен, а време за сериозни тренировки, категоричен е треньорът на димитровградския и национален тим Салим Салим.

Микяй Наим, Европейско първенство
БФБ

Освен Микяй на предстоящия световен шампионат в категория 66 кг ще участва Веселин Петров, а при 96-килограмовите потенциален участник е Драгомир Димов от димитровградския клуб.

Салим Салим и Георги Патров
БФБ, Архив

Треньорът Салим Салим коментира, че най-истинското удовлетворение за него са победите и радостта от тях на неговите възпитаници. Подчертава, че работят, като сплотен екип, заедно с председателя на клуба Георги Петров и другият учредител Иван Бонев. Когато започнахме преди 10 години, беше трудно. Но децата трябва да спортуват. Не е задължително това да е борба, не е задължително и да стават шампиони, но спортът изгражда личности, посочва той. Борбата учи на дисциплина и възпитание. Работя за каузата да развиваме децата от клуба и винаги гоним по-високи и по-високи цели, защото винаги може и повече. Благодарност и признателност не чакам. Да си треньор и на националния отбор е преди всичко отговорност, категоричен е той. И в деня след завръщането им от европейското първенство в Дортмунд вече е в залата за тренировки на димитровградския клуб по борба. Чуйте Салим Салим в приложения файл.