Хасково, Станислав Дечев
Хасково, Станислав Дечев / Областна администрация, Хасково
„Връщам се на поста областен управител с увереност, защото знам какво трябва да се направи за региона и мога да го направя.” Това заяви при встъпването си в длъжност новоназначеният областен управител на Хасково Станислав Дечев. Той посочи, че основните приоритети в работата му ще продължат да бъдат стимулирането на икономиката в региона и намаляване на безработицата. Дечев припомни, че с негово съдействие и благодарение на сътрудничеството между държавната и местна власт в района на Хасково и Димитровград вече се случват няколко сериозни чуждестранни инвестиции в производствени предприятия, които ще разкрият много нови работни места.

Станислав Дечев изрази недоумение от информацията, предоставена на президента Румен Радев за строежа на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница. „Не разбрах защо на Президента е била дадена информация, че се строи едноредова, а се плаща за двуредова ограда, при положение, че всички документи и процедури са прозрачни. Те са публикувани на сайта на Областна администрация-Хасково и не виждам какво в тях е накарало Президента Радев да каже тези неща. Още повече, че изказването му се случи в присъствието на служебния областен управител Минко Ангелов, който 3 месеца строи част от оградата, и на бившия областен управител Добри Беливанов, при когото стартира строителството й”, подчерта Станислав Дечев.

Пред журналистите областният управител заяви, че има идея кои и колко ще са заместниците му, но окончателното решение ще стане ясно следващата седмица.