Сириец: Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна
Сириец: Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна / DarikNews
Сириец: Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна
66350
Сириец: Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна
  • Сириец: Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна

Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна- така мисли един преуспял сириец в Хасково. Доктор Али Мустафа ел Кадри коментира намеренията на САЩ да обяват война на Сирия. Според него в такива ситуации намесата няма за цел да реши конфликта, а да остави вечни хронични проблеми.

С д-р Кадри се срещнахаме при изписването на третата по ред бежанка, родила в хасковското АГО през тази година. Докторът превеждаше на младата сирийка Халля Мустафа.

Сириец Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна
netinfo

24-годишната Халля е от Халем. Дошла е в страната ни преди няколко месеца със съпруга си, баща си и двете си деца близначета. Когато в продължение на 7 часа са вървели към България през гора, близначета са били на около година, а Халля- бременна. Именно тези преживявания са довели до преждевремменото раждане на третото й дете. Тя роди преди седмица по спешност със секцио.

Сириец Всяка чужда намеса в Сирия би била опасна
netinfo

Халля днес беше изписана, но малкия Аднан, роден два килограма, остава в микропедиатричното отделение. Бебето е в стабилно състояние, но все още има неврологични и сърдечни проблеми. На бежанката е било предложено да остане в самостоятелна стая в отделението до изписване на детото, но тя е отказала, за да се върне при другите си деца. Чуйте за бягството й от Халем до Любимец в прикачения файл. Чуйте и коментара за ситуацията в Сирия на д-р Кадри: