Шарено герданче от Търговище събра наградите на Златен извор
Шарено герданче от Търговище събра наградите на Златен извор / DarikNews

Вокална група "Шарено герданче" от Търговище с ръководител Светла Стаменова взе голямата награда на ХХІІ-я конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" в Димитровград. Възпитаниците на Светла Стаменова обраха призовите места и в различните възрастови категории на конкурса, а самата тя- отличието за авторска песен. Близо 50 бяха купите и грамотите, раздадени на сцената на димитровградския театър снощи от заместник-кмета Росен Кузев. В по-голямата си част наградите заминаха за Хисаря, Стара Загора, Елин Пелин и Харманли.

В състава на журито тази година бе и певицата Есил Дюран, която поздрави участниците и гостите с две свои песни.

"Шарено герданче" от Търговище събра наградите на "Златен извор"
netinfo

Около 15 от танците в репертоара си показаха за пореден път на сцената и възпитаниците на най-титулувания състав в детския и младежки център- "Галаксико". Концертът, в който участваха и "Звездните момичета" на Борис Вълканов, предшестваше церемонията по награждаването, в която се включиха с приветствия началникът на регионалния образователен инспекторат в Хасково Иван Панайотов и председателят на общинския съвет Стефан Димитров, който пожела следващата година конкурсът "Златен извор" да бъде включен в тези, за които образователното министерство отпуска на победителите стипендии.

Специален поздрав към Кера Тодорова от детския център, която за 12-и път организира този конкурс, който е единствен в страната за детски забавни песни на фолклорна основа отправиха Светла Стаменова и групата от Търговище "Шарено герданче". Около 200 бяха участниците тази година.