Проходилка и монети за първото бебе на 2012 г. в Димитровград от кмета Иво Димов
Проходилка и монети за първото бебе на 2012 г. в Димитровград от кмета Иво Димов / DarikNews
Проходилка и монети за първото бебе на 2012 г. в Димитровград от кмета Иво Димов
48804
Проходилка и монети за първото бебе на 2012 г. в Димитровград от кмета Иво Димов
  • Проходилка и монети за първото бебе на 2012 г. в Димитровград от кмета Иво Димов

Комплект сребърни монети и проходилка подари на първото родено в Димитровград през 2012 г. бебе кметът Иво Димов. Днес той посети майката на малката Анелия- Първолета, за която това е трета дъщеря. Анелия се роди на 4 януари, в 13.15 ч., чрез секцио, с тегло 3,100 кг и 51 см.

Щастливата майка Първолета благодари за оказаната им висока чест и обеща да възпита Анелия като добър гражданин на България и Димитровград. Тя е на 43 години, учителка по професия и неотдавна заедно със съпруга и двете им по-големи дъщери идват в Димитровград. Решихме да си имаме още едно бебе, защото децата винаги са щастие, сподели днес тя. Чуйте звукова картина в приложения файл.

4 са родените от началото на 2012 г. до днес в АГО на МБАЛ „Св. Екатерина” в Димитровград. Вчера на бял свят са се появили още едно момиченце и две момчета, като за роденото в нощта срещу Богоявление родителите му избират името Иван. 277 са родените в отделението през 2011 г. бебета, което е с 30 по-малко в сравнение с предходната, отчете днес началникът му д-р Недка Коларова. 377 са родените в община Димитровград за 2011 г. според регистъра на ГРАО, съобщи директорът и в общината Мария Михова.

АГО на димитровградската болница спешно се нуждае от трансдюсер за ехографа, с който преглеждат бременни и родилки в отделението, обясниха днес на кмета Иво Димов д-р Коларова, заетите в АГО и управителят на стационара д-р Здравко Наков.