Димитровград, училища ремонти
Димитровград, училища ремонти / Дарик радио, Хасково
Продължават ремонти в дворовете на шест димитровградски училища
94580
Продължават ремонти в дворовете на шест димитровградски училища
  • Продължават ремонти в дворовете на шест димитровградски училища
Въпреки че ремонтите в дворовете на 6 димитровградски училища няма да са приключили до 15 септември новата учебна година там ще стартира без проблеми, като за целта е създадена необходимата организация, увери кметът Иво Димов. Реконструкцията, която започна от юли, е по проект на стойност 6 031 000 лв. и предвижда модернизиране на дворовете в основните училища "П.Славейков" и "Алеко Константинов", ПМГ "Иван Вазов", ПЕГ "Д-р Иван Богоров", средните "Любен Каравелов" и "Васил Левски".

Димитровград, училища ремонти
Дарик радио, Хасково

В СУ "Любен Каравелов" са най-напред с дейностите по обновяването, готови са 2/3 от двора на ОУ "П.Славейков", но ще има къде да бъде тържеството за старта на новата учебна година, по- голямата част от двора на ОУ "Алеко Константинов" също ще е асфалтиран, както и част от двора на СУ "Васил Левски", за което тържеството ще е в градинката пред паметника на Апостола. В Езиковата гимназия също предстои асфалтиране на двора, а в В ПМГ"Иван Вазов" то все още не е започнало, но няма да въпрепятства учебния процес, посочи кметът. Чуйте го в приложения файл.

Димитровград, училища ремонти
Дарик радио, Хасково

Довършителните дейности, които предстоят, са по спортните площадки в шестте училища - поставяне на изкуствената настилка, осветление, видеонабюдение и др., но са извън сградите и няма да възпрепятстват нормалното протичане на занятията в класните стаи, категоричен бе кметът. Очаква се работите да приключат напълно в средата на месец октомври.