Почина екскметът на Димитровград Димитър Хаджииванов
Почина екскметът на Димитровград Димитър Хаджииванов / netinfo

 

След тежко боледуване днес почина екскметът на Димитровград в продължение на два поредни мандата и бивш директор на химическия комбинат в града инж. Димитър Хаджииванов, информираха от торовото дружество. Инж. Димитър Хаджииванов бе кмет на Димитровград в периода от 1999 г. до 2007 г. През настоящия мандат той бе общински съветник, като това не бе първият му мандат в местния законодателен орган.

Димитър Хаджииванов е роден на 7 февруари 1942 г. в Крумовград. През 1963 г. завършва Химико-технологичния институт в София, специалност “Технология на свързания азот”, след което започва работа, като началник смяна в Химическия комбинат в Димитровград. В годините изкачва йерархичните стъпала през началник цех, заместник-началник на производството на азотни торове и заместник-главен директор на Комбината. От 1995 г. до 1999 г. е главен изпълнителен директор на държавния завод.

Поклонението пред тленните останки на инж. Димитър Хаджииванов е утре, от 11 ч., във фоайето на бившето кино “Химик” в Димитровград.

Поклон пред паметта му!