От утре пръскат срещу комари в Хасково, ако не вали
От утре пръскат срещу комари в Хасково, ако не вали / netinfo
Планираната за миналата седмица обработка с топъл аерозол срещу комари и бълхи в Хасково е отложена заради дъжда и ще бъде извършена на 29 и 30 юли, съобщават от Община Хасково. Ще се използват препарати одобрени от Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация в концентрации безвредни за хората. Ще се пръска от 22 часа вечерта до 6 часа сутринта.

На 29 юли ще бъде обработена северната част на града: бул. “България” и река Хасковска, бул. “Съединение”, бул. “В. Левски”, бул. “Раковски”, ул. “Дунав”, ул. “Стара планина”, ул. “Единство”, ул. “Банска”, парк “Кенана” и деретата в кварталите “Бадема”, “Куба”, “Орфей”, “Изгрев” и северно от ж.п. гарата.

На 30 юли ще се пръска в южна част на града: бул. “Освобождение”, бул. “Илинден” и река Бели кладенец, ул. “Панорама”, ул. “Добруджа”, ул. “Каменна”, бул. “В. Левски” северно от бул. “България”, ул. “Бачо Киро”, парк “Ямача” и квартал “Болярово”.

Пчеларите трябва да вземат мерки за опазване на пчелните семейства.

Препоръчително е до обед на следващия ден да не се влиза в обработените зелени площи и стопаните да не пускат животните си на паша в тях.