От януари инвазивната кардиология в МБАЛ ще работи на пълни обороти
От януари инвазивната кардиология в МБАЛ ще работи на пълни обороти / netinfo
От януари инвазивната кардиология в МБАЛ ще работи на пълни обороти
59816
От януари инвазивната кардиология в МБАЛ ще работи на пълни обороти
  • От януари инвазивната кардиология в МБАЛ ще работи на пълни обороти

Хасковската болница е отличник. За тази една година направихме акредитации и получихме отлична оценка за срок от 5 години. И по трите модула - и като администрация, и като лечебно заведение, и като база за обучение. Това сподели днес изпълнителният директор на здравното заведение д-р Славчо Близнаков, който представи отчет за дейността на болницата през изтичащата година.

Вече имаме три нови отделения - по физиотерапия и рехабилитация, по неврохирургия и кардиологично с инвазивна кардиология. На Никулден подписахме договор със Здравната каса в Хасково, който влиза в сила от края на декември и от началото на следващата година инвазивната кардиология ще започне да работи на пълни обороти, информира д-р Близнаков.

Разкрихме спешен портал, което е уникална за страната структура, защото се прави по модела на „Пирогов". В момента имаме спешно приемно отделение, за което вчера сме подали молба до РЗИ за повишаване нивото на компетентност. Там вече има назначени 8 лекари, пълна окомплектовка със сестри, с апаратура и то отговаря на второ ниво на компетентност. Към него има добре оборудвана противошокова зала и два неотложни кабинети, които са разкрити в пряката колаборация с медицинския център на болницата и другия частен медицински център, каза още д-р Близнаков.

За 9-те месеца на миналата година в спешното приемно отделение са били прегледани 13 000 души, а за същия период на тази те са 20 000. Бюджетът, който ни отпуска здравното министерство за дейността на спешното, е крайно недостатъчен. А това е дейност, от която ние не получаваме пари - има, няма пациенти, парите са еднакви, допълни още Славчо Близнаков.

Подробностите около отчета на здравния шеф - в звуковия файл: