Дурсун Али, който е хванат със 191 кг хероин
Дурсун Али, който е хванат със 191 кг хероин / Дарик радио, Хасково
61-годишният турчин Дурсун Али, който бе уличен за аферата със 191 кг хероин на Капитан Андреево, остава в ареста. Решението е на Окръжен съд Хасково от днес.

От прокуратурата твърдят, че чужденецът е част от трансгранична мрежа за наркотици и е създал връзки в наркотрафика не само в Турция, но и в Европа. Обвинителят Валентина Радева-Ранчева смята, че Дурсун Али е знаел за дрогата.

Хванаха близо 200 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево

Обвиняемият заяви, че не е виновен. Той бе защитаван от трима адвокати. Защитникът Иван Димитров обясни съмнението си, че клиентът му има нещо общо със случая. И изтъкна, че пликовете с дрогата са били фабрично запечатани. Този факт Дарик съобщи още вчера.

Другият му адвокат Недялко Паталов заяви, че по делото няма нито едно доказателство за пряк умисъл. Той допълни, че Али е поел камионът след като е бил пломбиран в митнически склад още в Турция. Паталов изтъкна още, че престъплението е сложно и изисква конспирация.

А Гергана Караджова наблегна, че докато Али е почивал известно време камионът е бил без надзор.

Съдия Георги Гочев отчете в определението си, че засега Али остава единственият съпричастен по случая, но по време на разследването неговия статут може да се промени.