Община Димитровград на поправителен за иновативна идея
Община Димитровград на поправителен за иновативна идея / DarikNews

Втори тур на обществените обсъждания за иновативно културно събитие на община Димитровград организират днес там по изричното настояване на кмета Стефан Димитров. За публичния дебат той покани и местните парламентаристи по време на януарската им сесия.

Сред предложените в първия тур идеи бяха едномесечен арт фест-препратка към миналото на Димитровград с хепънинг "Улица на времето", прожекция на 3D изображения върху сгради, кино и театрални работилници с участието на преподаватели, студенти и граждани, както и хоби фестивал, бутафорен бригадирски лагер, състезание с каици в река Марица и др. Участниците в дискусията не успяха да постигнат единомислие и това наложи "поправителната" сесия, насрочена за 17 ч. днес, в зала "Гросето".

Търси се най-оригиналната идея за събитие, което има потенциала да се превърне в запазена марка за Димитровград, припомня директорът "Хуманитарни и социални дейности" в администрацията Милена Тодева. Финансиране осигурява нова схема на оперативната програма "Регионално развитие".