/ Дарик радио, Хасково
До няколко дни 4 от новите кладенци за питейна вода в Северната индустриална зона ще бъдат приети от ВиК оператора. Това съобщи днес на първата си за годината пресконференция Станислав Дечев, областен управител на Хасково. Стана ясно, че най-вероятно този месец ВиК Хасково ще представи и бизнес план за следващите няколко години.  

Защо поскъпва водата?

„Кандидатът за кмет на Хасково трябва да се реши на политическо ниво. Рано е за местни избори. Трябва да се съсредоточим към провеждането на европейските избори, защото са много важни”, отговори областният управител на журналистически въпрос, дали ще бъде кандидат за кмет на предстоящия вот. Станислав Дечев уточни, че не са водени подобни разговори с него.   

5890.70 лв., е събраната сума по Коледа от Областна администрация за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Парите ще бъдат дадени на едно или две семейства, които ще бъдат избрани чрез жребий през февруари, съобщи още губернаторът.

Станислав Дечев информира, че през новата 2019 г много от благотворителните кампании, проведени през изминалата година, ще бъдат повторени.