Областна администрация чака новия си бюджет до края на март
Областна администрация чака новия си бюджет до края на март / netinfo

Областна администрация Хасково все още няма утвърден бюджет за тази година. Предстои стойността му да бъде определена до края на март. До тогава администрацията има право месечно да изразходва една дванадесета част от бюджета си за миналата година, съобщи на среща с журналисти в рамките на проекта “Говори с властта на ТИ” директорът на Дирекция “Обща администрация” в Областна администрация Хасково Добринка Вълева.

 

Очаква се новият бюджет да не е по-голям от миналогодишния, а администрацията да получи 90 на сто от утвърдените за 2009 година средства и 95% от парите за работни заплати, допълни Добринка Вълева.

 

680 000 лева е бил първоначално бюджетът на Областна администрация Хасково за миналата година. В края на 2008-ма обаче бюджетът се е увеличил на над 8 милиона лева. Разликата се дължи на отпуснатите от министерството на финансите близо 6 милиона и 400 хиляди лева за закупуване на сградата на площад “Свобода”, в която администрацията работи. През миналата година средната работна заплата в Областна администрация Хасково е достигнала 645 лева.