Над 13 мастербокса безакцизни цигари иззе полицията в Хасковско
Над 13 мастербокса безакцизни цигари иззе полицията в Хасковско / netinfo

Общо 134 940 къса безакцизни цигари иззеха служители на Областната дирекция на МВР - Хасково, съобщиха оттам. През почивните дни на територията на дирекцията са извършени две операции по линия на съхранение на акцизни стоки без бандерол. В хода на първата проверка са открити 130 000 къса от общото количество в спрян за проверка товарен автомобил „Пежо Партнер" край димитровградското село Каснаково. В товарното отделение на колата, шофирана от 56-годишен димитровградчанин са намерени цигарите от различни марки без бандерол. Водачът е тестван и с дрегер, който отчел и наличие на 0,86 промила алкохол в кръвта. Проверяващите са констатирали и че колата е в движение без залепен на стъклото валиден винетен стикер. Съставени са му и два акта по Закона за движение по пътищата. Задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

По същото време свиленградските полицаи са иззели 1 340 къса безакцизни папироси от постройка в село Димитровче, обитавана от 34-годишен свиленградчанин, иззети с протокол за доброволно предаване.

Останалите 3 600 къса са конфискувани от лек автомобил ВАЗ, спрян за проверка на булевард „Съединение" в Хасково. Водачът им, 55-годишен мъж от града ги е предал доброволно на проверяващите го униформени.