Хасково, Часът на Земята
Хасково, Часът на Земята / ТИЦ-Хасково
Осветлението на Монумента Света Богородица и Камбанарията в Хасково ще угасне за час тази вечер, в периода от 20.30 ч. до 21.30 ч. Така за поредна година Туристически информационен център се включва в глобалната инициатива "Часът на Земята".

Към нея се присъединяват също Областната администрация и Община Хасково, като в същия часови интервал светлините в сградата на двете администрации ще загаснат.

Без светлини за час тази вечер ще са също централният площад България и сградата на общината в Димитровград, която за поредна година е част от "Часът на Земята".

„Свържи се с природата!“ е мотото на „Часът на земята“ 2018 г. Идеята на кампанията е да насочи вниманието към възможностите за устойчиво бъдеще, а за 11-годишната си история тя вече има и конкретни резултати. Благодарение на глобалното движение 27 кв. км обезлесена земя в Уганда стават първата гора с името „Часът на Земята“ в света.

По инициатива на екоорганизацията WWF между 20:30 ч. и 21.30 ч. светлините в над 7000 града по света ще бъдат изгасени.
 Поддръжниците на инициативата могат да посетят и международната платформа connect2earth.org, за да споделят какво означава за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата.

А най-малкото, което всеки един от нас може да направи, е да загаси светлините в дома си днес от 20:30 ч. до 21:30 ч.