Маратон на четенето организират в Свиленград
Маратон на четенето организират в Свиленград / netinfo

Маратон на четенето по случай Международния ден на детската книга 2 април и Световния ден на книгата и авторското право 23 април организира Общинската библиотека в Свиленград. През целия месец ще се проведат няколко събития, популяризиращи книгите сред  малките читатели. С инициативата „Библиотека в куфар" в детските градини ще се представят и четат любими книги за деца.

Конкурс за детска рисунка „Любими герои от приказките" стартира от днес до 20 април. Участниците, разпределени в две възрастови групи: 7-10г. и 11-14г., могат да подават рисунките си в Общинската библиотека. Творбите ще се оценят от жури с председател Ивалина Недева, а на 23 април най-добрите произведения ще бъдат представени и наградени в Арт-галерията на Свиленград.

От 14 до 17 април инициативата „Библиотекар за един ден" ще запознае децата с различни дейности по комплектуване, съхранение и обработка на книгите.

Под надслов стиха „Ще бъдеш мъж, сине мой" в училищата и училищните библиотеки четвъртокласници ще четат „Книга за джунглата" от Ръдиард Киплинг по случай 120 години от издаването й.

На 11 април Общинската библиотека ще организира пролетна читалня на открито.

Представяне на новата книга на младия свиленградски автор Христо Колев „Фалстарт" ще се проведе на 15 април от 18 часа в Арт-галерията.