Локализираха пожара в Тополовградско
Локализираха пожара в Тополовградско / netinfo

Пожарът в Сакар планина вече е локализиран, съобщиха за Дарик от Областната противопожарна служба в Хасково. Тук-там все още има отделни огнища, които продължават да се гасят от огнеборците и гасаческите групи. Всички участващи в потушаването на стихията, както и техниката, ще останат там до вечерта, за да се избегнат евентуални инциденти. През нощта на мястото ще останат да дежурят екипи на противопожарните служби.

Две мобилни лабораторни станции от регионалните екоинспекции на Хасковска и Старозагорска област непрекъснато са следили въздуха. Няма превишения на нормите на наблюдаваните атмосферни замърсители. Това съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Тепърва ще се изчисляват щетите от пожара. Очаква се полицията да започне разследване, за да се установи доколко е виновен трактористът, искра от чиято машина предизвика огъня.

Около 3500 декара широколистна гора, храсти и сухи треви погълна огнената стихия. Над 300 души и 60 единици противопожарна и военна техника, включително и два хеликоптера, участваха в гасенето на пожара.