КТ Подкрепа: Школски директори мачкат учителите
КТ Подкрепа: Школски директори мачкат учителите / netinfo
КТ "Подкрепа": Школски директори мачкат учителите
58744
КТ "Подкрепа": Школски директори мачкат учителите
  • КТ "Подкрепа": Школски директори мачкат учителите

Най-честите нарушения по училищата са неспазване на трудовото законодателство от страна на директорите, заявиха днес в Хасково от ръководството на учителския синдикат към КТ „Подкрепа". Според тях е налице едностранно прекратяване на трудови правоотношения и не се иска съгласие от синдикатите. В някои школа директорите мачкат колегите. Заплашват ги, че ще ги лишат от допълнителни средства, казаха от синдиката.

Има осъдени директори и ние ще настояваме пред образователното министерство да получат допълнителни наказания, заяви заместник-председателят на учителския синдикат на „Подкрепа" Георги Шошев.

На срещата синдикалистите отново заявиха намерението си да предложат за училищните директори да бъде въведена мандатност. Това ще намали безнаказаността и ще привлече към определянето на дадения директор представители на синдикатите, обществеността и родителите. Мандатността не значи ограничаване, каза още Георги Шошев.

Още подробности - от председателя на националното ръководство на учителския синдикат на „Подкрепа" Юлиан Петров и заместника му Георги Шошев в звуковия файл: