/ iStock
Издирван за убийство на свой известен сънародник турски гражданин получи сърдечна криза в съда в Хасково и бе откаран с линейка в "Спешна помощ".

Това е станало след края на делото на турския гражданин, на което адвокатите му са поискали постоянният му арест да бъде изменен в по-лека мярка до производство по екстрадицията му в югоизточната ни съседка.

Причината за свикването на съдебно жури бе влошеното здравословно състояние на задържания.

Хванаха участници в международна организирана престъпна група за измами с финансови инструменти


Той е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол - Анкара, и срещу него в Турция се води преследване за предумишленото убийство на университетски преподавател. За престъплението, за което бившият полковник от въоръжените сили на Турция, е обвинен в родината си, се предвижда наказание "доживотен затвор".

Първоначално в Хасковския окръжен съд му бе наложена временна мярка за задържане от 40 дни на 5 септември. Защитата му изтъква, че той е набеден за престъплението и е преследван по политически причини в родината си. Той има и внесено заявление за предоставяне на международна закрила у нас.

Оставиха в ареста мъж, разпространявал метамфетамин за 10 000 лв. в Казанлък

Защитниците на поисканото за предаване лице изискаха доказателства от съответните органи на Република Турция, които подкрепят искането за екстрадиция, както и да бъдат представени гаранции за спазване на принципа за невиновност на лицето.

Днешната сесия на съда реши да назначи съдебно-медицинска експертиза, която до 21 ноември да се произнесе дали мъжът може да остане в ареста.
БТА