Искат нова пътна организация на разклона за с. Крепост
Искат нова пътна организация на разклона за с. Крепост / DarikNews, Архив

За нова организация на движението при разклона към село Крепост за пътуващите от Димитровград за Хасково и обратно настоява кметът на Димитровград Иво Димов, съобщават от администрацията му. Аргументите му са зачестилите пътнотранспортни произшествия и смъртни случаи в този участък, уточняват от общината.

Пътят Димитровград-Хасково няма да бъде затворен, а тежкотоварните камиони, с изключение на тези в потока за Кърджали, ще бъдат отбивани още в село Средец. Това е коментирал на среща с Дончо Атанасов от управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” димитровградският кмет. На срещата са били обсъдени и важните за община Димитровград пътни артерии, които агенцията предвижда да ремонтира през следващия програмен период, информираха от пресслужбата на администрацията в Димитровград.

Г-н Атанасов е бил в региона за  инспекция по изграждането на Лот 1 и 2 от магистрала „Марица”, се уточнява в съобщението. В него е записано още: „Оказва се, че към момента АПИ няма проектна готовност и яснота през кои години ще бъдат правени ремонтите. Кметът на Димитровград настоява в плана да бъдат включени ремонти на пътя Димитровград – Чирпан III – 336 и Скобелево – Върбица, включително мостът на село Скобелево който е най-бързият достъп до път Е-80. Не търпи отлагане и отсечката от кв.Черноконево до спирка Бейрут по пътя Димитровград-Чирпан, като предложенията на димитровградския кмет е да се работи по схемата, чрез която бе ремонтирана отсечката на територията на общината по път I – 5 на околовръстната южна дъга, пишат от администрацията му. И припомнят, че общината финансира изготвянето на проекта, а средствата за рехабилитацията бяха осигурени от „Пътна инфраструктура”, като общината съфинансира дейностите.