Хванатият с 39 кг. дрога остава в ареста
Хванатият с 39 кг. дрога остава в ареста / netinfo
Съдът остави в ареста задържаният с хероин за 780 хиляди евро Борис Димитров от Стара Загора.

53- годишният мъж бе арестуван при специализирана операция в Хасково преди 4 дни, а от полицията обявиха случая като разбит наркоканал от Турция за страните от западна Европа. Паралелно с ареста на Димитров в южната ни съседка са били извършени задържания на още трима мъже, за които е постановена същата мярка, научи Дарик радио. Първоначално дрогата е трябвало да пристигне в Словения и най –вероятно е натоварена в Хасково, смятат разследващите.

Припомням, 77- те пакета с хероин бяха намерени в багажника на лек автомобил Мерцедес, който униформените спряха и претърсиха по пътя му от Хасково за Стара Загора. Водачът Борис Димитров е отказал да даде обяснения за намерения наркотик, но е предложил версия, според която е вършел услуга на познат, превозвайки стока с личния си автомобил. Посоченото лице се издирва, но тепърва показанията му ще бъдат приобщавани към разследването.

За днешното заседание свидетелство за съдимост на Борис Димитров не бе предоставено. Според адвоката му той е с чисто досие, има оправдателна присъда по дело за наркотици в Турция и в момента ръководи легален бизнес, свързан с автомобили и авточасти. Димитров е семеен с 6- годишен син. Категоричен е, че ще обжалва пред по- горна инстанция наложената му този следобед най- тежка мярка за задържане.

Според Димитров обвиненията на прокуратурата са недоказани и не го уличават в умишленото държане на намерения в колата му хероин. Защитата настоя за търсене на пръстови отпечатъци върху пакетите с дрога, както и за проверка на възможността Димитров да е бил използван без знанието му.

Повдигнатите срещу него обвинения го заплашват със затвор от 5 до 15 години, както и с парична глоба от 20 до 100 хиляди лева.