Година от наводнението в село Бисер: панихида в памет на жертвите
Година от наводнението в село Бисер: панихида в памет на жертвите / DarikNews, архив

Панихида в памет на жертвите от наводненията през февруари миналата година ще бъде отслужена днес в ремонтираната вече църква на харманлийското село Бисер “Св. св. Кирил и Методий”. Точно преди една година, на 6 февруари, рано сутринта, се скъса стената на язовир Иваново и приливна вълна потопи селото под вода. 6 от жителите му загинаха във водната стихия, други четирима- след като бяха залети по пътищата в област Хасково край селата Иваново и Бориславци, един човек почина от инфаркт в село Лешниково при вида на удавените си животни.

Година от наводнението в село Бисер панихида в памет на жертвите
netinfo

Село Бисер бе сред най-пострадалите при бедствието през февруари миналата година. Водите на язовир Иваново разрушиха над 50 къщи и наводниха повече от сто. Стотици бяха и удавените животни.

Година от наводнението в село Бисер панихида в памет на жертвите
netinfo

36 нови къщи са издигнати в село Бисер до момента- за тези, чиито домове, разрушени от водата, са били единствени за тях. Предстои да бъдат построени още 24 за останалите семейства, изгубили жилищата си във водния ад преди година. Все още не е приключило и разследването за това кой е виновен за скъсаната стена на язовира, залял селото. По информация от хасковската прокуратура срокът сега е до 10 февруари.