Районен съд-  Хасково става "модел" в петък
Районен съд- Хасково става "модел" в петък / netinfo
Глоба от 200 лв., да плати бившия кмет на Хасково Георги Иванов, реши състав на Районен съд. Магистратите намалиха с 300 лв., санкцията, която е наложена от директора на Агенция за държавна финансова инспекция. А поводът за акта и последвалото наказателно постановление е инспекция около ремонта на стадиона в областния град. Обект на делото пред магистратите е станал договор №147 за доставка на оградни пана и колове на стойност 19 008.00 лв., с ДДС и договор с № 148 от 4 юни 2014 г. за доставка на седалки за стадиона - 23969.18 лв.,  с ДДС. Плащанията по тези договори били осчетоводени, като разходи за текущи ремонти в размер на 42 977.18 лв., а в отчета за касово изпълнение за 2014 г. горната сума била посочена в параграф 10-30 „Разходи за текущ ремонт“.

Георги Иванов е поискал от магистратите да отменят наказателното постановление изцяло. Съдът счита, че е необходимо да се приеме, че стадион Хасково е допълнителен материален актив /ДМА/, но и въпросните пана, колове и седалки имат характера на ДМА и поради това е неправилно разходите за тяхното закупуване да се осчетоводяват като текущ разход.

Решението може да се обжалва пред Административен съд - Хасково в 14 – дневен срок.

В края на месеца Георги Иванов отново ще се яви в съда. В Окръжен съд Хасково тогава ще бъде поредното заседание по наказателния процес за разрушаването на бившия затвор.