Георги Иванов: Картова снимка показва, че подстъпите към пистата са още от 2006-а
Георги Иванов: Картова снимка показва, че подстъпите към пистата са още от 2006-а / netinfo
Георги Иванов: Картова снимка показва, че подстъпите към пистата са още от 2006-а
53703
Георги Иванов: Картова снимка показва, че подстъпите към пистата са още от 2006-а
  • Георги Иванов: Картова снимка показва, че подстъпите към пистата са още от 2006-а

Картова снимка, правена от спътник или самолет, показва, че подстъпите към мотопистата край Хасково са още от 2006 година, обяви днес в общинската администрация кметът Георги Иванов. Във връзка с делата, които водим за пистата, ние отправихме искане към земеделските служби и получихме въпросната снимка, която е правена през ноември 2006 година. На нея ясно се виждат връзките, които се коментира в РДНСК, че са незаконни. Вижда се, че си ги има през 2006 година, а ние сме обвинени, че сме ги направили през 2011 година, каза кметът. Тази схема е безапелационна, тук вече никой не може да оспорва нещата, заяви градоначалникът.

Както Дарик съобщи, кръгът от Източноевропейския шампионат по мотокрос, който трябваше да се проведе от 25 до 27 май, ще бъде отложен за 6, 7 и 8 юли. Причината са лошите метеорологични условия и проливните дъждове, поради които целият терен е прогизнал и провеждането на състезанието на този етап е невъзможно. От Общината и Националната Федерация по мотоциклетизъм са се консултирали с Европейската централа в Италия и е било взето решението за отлагането на шампионата. Освен това се налагат и някои технически корекции по пистата - според европейските стандарти, първият завой след старта трябва да е десен, а тук е бил ляв и е необходимо да се обърне тази връзка.

Ние искаме с това състезание, на което ще има представители на Европейската федерация, да се лицензира пистата, за да могат да се провеждат реално европейски състезания. Т.е., това е изпитът за влизане в европейските кръгове, каза още Георги Иванов.

Още подробности - в звуковия файл: