Етнографската школа с награди от национален конкурс
Етнографската школа с награди от национален конкурс / netinfo

С шест престижни награди се завърнаха от Националния ученически конкурс „Родолюбие" участниците от Школата по етнография при Младежкия център. Те бяха допуснати до националния кръг, където пребориха силната конкуренция и  защитиха своите разработки-реферати и презентации пред престижно жури.

За 20-а поредна година Националният клуб „Родолюбие" със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски", Сдружението на преподавателите по история в България, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военно-исторически музей, в. „Учителско дело, в. „Аз Буки" организира Национален ученически конкурс под надслов „Ние сме във времето и времето е в нас. То нас обръща и ние него".

Целта на конкурса бе  участниците в него да изразят своите познания, тълкувания и оценки за събития и личности по един от предложените тематични акценти, като ги разгледат на фона на европейски и световни процеси.

Шест хасковски ученици получиха на официална церемония в Национален военно-исторически музей наградите си:

Десислава Господинова - 7 клас,  класирана на второ място за реферата „Балканските войни 1912-1913 г. и съдбата на българските деца по време на войните".

Второ място завоюва Иван Чоев -7 клас с презентацията си „Петко  и Пенчо Славейкови - радетели на българщината".

На трето място бе класирана Нели Недева - 10  клас, за реферата „Асен Златаров - рожба на идеалистическо време".

С поощрителна награда се завърна Дарин Митев - 10 клас за презентацията „Митю Ганев - българският Робин Худ".

Две специални награди на Национален дворец на децата получиха:

Габриела Караджова - 5 клас за реферата си „Нашите будители..."   и Габриела Иванова - 7 клас за презентацията „Приказният свят на Ангел Каралийчев".