Двудневен Панаир на занаятите започва в Димитровград
Двудневен Панаир на занаятите започва в Димитровград / Община Димитровград

Двудневен Панаир на занаятите с участието на майстори от още 14 града започва от днес в Димитровград и ще продължи утре. Панаирът ще бъде открит в 9 ч. на площада пред спортна зала „Младост” и ще продължи с базар и изработване на сувенири, в което могат да се включат и всички желаещи. От 17.30 ч. на централната алея „България” са предвидени демонстрации също с участието на зрителите, които в двата панаирни дни ще могат да гласуват и за на най-атрактивен и най-млад майстор. Сред гостите са представители на София, Казанлък, Смолян, Велинград, Варна, Габрово, Троян, Шипка, Златоград, Чипровци, Хасково, Велико Търново, Пловдив.

Утре Панаирът на занаятите продължава при същата програма- от 9 ч. пред спортната зала в Димитровград, като в 10 ч. са организирано ревю на битови костюми и хора, а в 11:30 часа ще е награждаването.

Организатори са: община Димитровград, историческият музей, дружеството на димитровградските дърворезбари „Свети Спиридон”, читалище „Звездица”, чийто оркестър ще свири в панаирните дни, ПП ГЕРБ-Димитровград и „Неохим”.

Панаирът на занаятите ще бъде закрит в 13 часа утре.