Довършват скоростно канализацията на Черноконево
Довършват скоростно канализацията на Черноконево / Община Димитровград

Историята на изграждане канализация в димитровградския кв. Черноконево е към своя успешен финал. Избраната в повторния търг за изпълнител в МРРБ столична фирма започва довършителните работи, съобщиха от община Димитровград. В понеделник е реалният старт, но всички необходими документи са налице, потвърди за "Дарик" кметът Стефан Димитров.

Процедурата бе стопирана за около месец заради депозирана от друг участник в конкурса жалба до КЗК. Той обаче я оттеглил, договорът с избрания вече е подписан и започва реално да се изпълнява във възможно най-бързи темпове, тъй като финансирането е по програма ИСПА, която приключва в края на годината, припомнят от общината.

Немски консорциум започна канализацията, но в началото на април тази година прекрати работа, което наложи повторната процедура, а спорът с МРРБ за обема дейност и заплащането и се решава от международен арбитраж.

5 987 784,04 евро (без ДДС) е стойността на договора, подписан със столичната фирма сега. Любопитна подробност е, тя е била водеща и в консорциума, строил скандалното Водно огледало в Кърджали.